cand se face testul de sarcinaCategoriesSarcina

Când se face testul de sarcină după un contact sexual neprotejat?

Dacă ai emoții privind apariția unei sarcini nedorite după un contact sexual neprotejat, iar menstruația întârzie să apară, un test de sarcină este o modalitate de a determina dacă ești sau nu însărcinată. Acesta funcționează prin detectarea hCG, un hormon pe care corpul îl produce atunci când se instalează sarcina. Este important să aștepți cel puțin o săptămână după data întârzierii ciclului menstrual sau 10-14 zile de la ultimul contact sexual neprotejat pentru a avea rezultate concludente.

sexul la menstruatieCategoriesSarcina

Poți face sex la menstruație? Ce se întâmplă, recomandări, cât este de sigur și riscul de sarcină

Sexul în timpul menstruației este un subiect care adesea stârnește curiozitate, îngrijorare și multe întrebări. Este sigur? Este igienic? Poți rămâne însărcinată? Nu trebuie să-ți oprești viața sexuală doar pentru că ai menstruație. Totuși, este important să conștientizezi că sexul în această perioadă vine cu propriile mituri, provocări și riscuri pe care trebuie să le iei în considerare.

premenopauza simptomeCategoriesUncategorized

Premenopauza: simptome, tratament și cum să o gestionezi

Premenopauza este o etapă naturală din viața unei femei, marcată de tranziția către menopauză și încheierea perioadei fertile. Premenopauza începe de obicei în jurul vârstei de 45 de ani, dar poate apărea și mai devreme sau mai târziu, în funcție de fiecare persoană în parte. În timpul acestei perioade tranziție, organismul trece prin fluctuații hormonale, ceea ce duce la diverse schimbări fizice și emoționale. Ovarele încep să producă cantități mai mici de hormoni estrogen și progesteron, care sunt responsabili de reglarea ciclului menstrual și de fertilitate.

pastila de a doua ziCategoriesMetode de contracepție

Pastila de a doua zi: efecte adverse, cum funcționează și de câte ori o poți lua

Sexul este o parte firească a vieții noastre și poate fi o experiență plăcută, satisfăcătoare și care să ofere beneficii atât fizice, cât și mintale. Cu toate acestea, este important să te informezi, să cunoști riscurile și cum să eviți apariția unei sarcini nedorite. Astfel, informarea despre metodele contraceptive este absolut necesară pentru te asigura că iei cele mai bune decizii. Accidente însă pot interveni uneori, iar pilula de a doua zi poate fi utilă în astfel de situații. Fie că s-a rupt prezervativul, ai uitat să iei pilula contraceptivă sau partenerul nu s-a retras la timp. 

CategoriesMetode de contracepție

Tot ce trebuie să știi despre metodele contraceptive pentru a decide care sunt cele mai bune anticoncepționale pentru tine

Când vine vorba de a lua decizii cu privire la sănătatea ta reproductivă, este crucial să ai acces la informații corecte și să știi că ai la dispoziție o gamă largă de opțiuni. Metodele de contracepție au parcurs un drum lung în ultimii ani și acum există mai multe opțiuni disponibile decât oricând, iar despre unele poate nici nu ai avut ocazia să afli. 

dereglari hormonaleCategoriesSarcina

Ce trebuie să știi despre dereglările hormonale: simptome, cauze, analize și tratament

De la reglarea metabolismului și a stării de spirit, până la controlul ciclului menstrual și al reproducerii, hormonii joacă un rol esențial în ceea ce privește sănătatea noastră generală. Produși de sistemul endocrin, acești mesageri călătoresc prin întregul corp și contribuie la buna funcționare a organismului. De aceea, un dezechilibru cât de mic al acestora poate să aibă efecte negative asupra sănătății noastre. 

sex dupa nastereCategoriesMetode de contracepție

Sexul după naștere naturală sau cezariană: ce trebuie să știi despre reluarea vieții sexuale

După naștere, fie naturală, fie prin cezariană, fiecare femeie trece printr-o serie de transformări semnificative, atât fizice, cât și emoționale. În primele zile și săptămâni, atenția se concentrează în mod natural pe îngrijirea și adaptarea la viața alături de noul-născut, iar sexul poate părea un aspect îndepărtat sau chiar nesemnificativ. 

Cu toate acestea, pe măsură ce te obișnuiești cu noul ritm al vieții de părinte și îi lași corpului timp de vindecare, este posibil să începi să te întrebi dacă ești pregătită să-ți reiei viața sexuală în perioada postnatală și cât de devreme poți face asta.

intarzierea menstruatieiCategoriesSarcina

Întârzierea menstruației: cauze, sarcină, posibile afecțiuni și când nu există motive de îngrijorare

Întârzierea menstruației poate fi o experiență stresantă pentru multe femei, cu atât mai mult pentru cele obișnuite să aibă un ciclu menstrual regulat sau atunci când există teama apariției unei sarcini nedorite. Însă, există multe alte situații în care întârzierea menstruației are loc din cu totul alte motive. În timp ce unele mici decalaje sunt normale, altele pot semnala probleme de sănătate, dezechilibre hormonale sau începutul menopauzei. 

poti sa ramai insarcinata inainte de cicluCategoriesSarcina

Sex neprotejat înainte de ciclu: poți rămâne însărcinată înainte de menstruație?

Sexul neprotejat este riscant indiferent de situație și poate duce la apariția unei sarcini nedorite în orice moment al ciclului menstrual, fie că este înainte, în timpul sau imediat după perioada menstruației. Foarte important de reținut este faptul că nu există un moment „sigur” al lunii, în care să poți face sex neprotejat și să nu riști să rămâi însărcinată, dar există momente în timpul ciclului menstrual în care femeia este mai fertilă și atunci sunt cele mai mari șanse de sarcină.