Ce este

Contracept-M® este o metodă de contracepție locală. Acţionează prin distrugerea spermatozoizilor şi formarea unei “bariere” la nivelul colului uterin ce impiedică intrarea spermatozoizilor în uter şi fecundarea ovulului.

Acţionează strict local, nu trece în cavitatea uterină, nu se absoarbe în organism, nu trece în laptele matern sau în sânge.

Contracept-M® se folosește doar cu 10 minute înaintea contactului sexual. Odată introdus în vagin Contracept-M® începe să acționeze după 10 minute, iar durata de protecție este de 4 ore sau un singur contact sexual. Nu este nevoie să îți aduci aminte zilnic să îl iei, deoarece nu toate femeile își doresc să folosească metode contraceptive atunci când nu au contacte sexuale. 

Eficacitatea Contracept-M®

Eficacitatea contraceptivă a Contracept-M este de 94%, conform indicelui PEARL (ce contorizează numărul de eșecuri la 100 de cazuri).
Tip contraceptiv
Rata de esecuri la 100 cazuri

Ovule ginecologice (CONTRACEPT M®)

0,6 – 0,8%

Progestative combinate

0%

Microprogestative

0,5 – 2%

Dispozitive intra-uterine

0,5 – 2%

Prezervative

0,6 – 0,8%

Tampoane, bureti cu spermicide

3,5%

Abstinenta periodica

15%

Deşi este un antiseptic puternic, clorura de benzalconiu nu distruge flora saprofită a vaginului, nu trece în cavitatea uterină, nu se absoarbe în organism, nu trece în sânge sau în laptele matern şi nu produce malformaţii congenitale. Nu asigură protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Folosiți suplimentar o metodă de protecție împotriva acestora.